Η βάση για αυτό το καπνιστό αλάτι είναι ένα μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι. Καπνίζεται κρύο πάνω από ξύλο οξιάς και έχει έντονο και αρωματικό άρωμα και γεύση, που θυμίζει φρεσκοκαπνισμένο φαγητό.Το αλάτι καπνίζεται κρύο πάνω από ξύλο οξιάς για 160 ώρες και γυρίζεται μια φορά την ώρα. Το κάπνισμα αλατιού έχει τις ρίζες του στους Βίκινγκς.
Το καπνιστό αλάτι της Δανίας είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για το αλάτισμα ψητού κρέατος, είναι με αυτόν τον τρόπο το κερασάκι στην τούρτα μιας φρεσκοψημένης μπριζόλας. Μπορεί επίσης να δώσει στα vegan ή χορτοφαγικά πιάτα μια βαθιά αλμυρή γεύση χωρίς τη χρήση ζωικών προϊόντων. Προσθέστε δανέζικο καπνιστό αλάτι σε προϊόντα σόγιας ή λαχανικά και η νόστιμη καπνιστή γεύση ξεδιπλώνεται.