οι τρούφες θεωρούνται λιχουδιά λόγω του έντονου αρώματος και της ικανότητάς τους να αναδεικνύουν τη γεύση σχεδόν κάθε πιάτου. Επιπλέον, είναι φορτωμένα με οφέλη για την υγεία. Όπως και άλλοι τύποι μανιταριών , οι τρούφες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που μπορούν να καταπολεμήσουν τις ασθένειες και να ενισχύσουν τη συνολική υγεία.
Οι τρούφες έχουν μακρά ιστορία χρήσης στη μαγειρική και αναφέρθηκαν για πρώτη φορά κατά τη Νεοσουμεριακή εποχή τον 20ο αιώνα π.Χ. Παρήχθησαν αργότερα στην αρχαία Ρώμη και απέκτησαν ευρεία δημοτικότητα και κατά την περίοδο της Αναγέννησης. Μέχρι τη δεκαετία του 1780, οι τρούφες ήταν αγαπημένες στις αγορές του Παρισιού, αν και ήταν τόσο ακριβές που τις απολάμβαναν κυρίως ως λιχουδιά από τους ευγενείς.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.