Οι λοβοί μαύρου κάρδαμου χρησιμοποιούνται κυρίως ολόκληρoi και σχεδόν πάντα τηγανίζονται σε λίγο λάδι για να απελευθερώσουν πλήρως τις γεύσεις και το άρωμά τους. Πριν από την προσθήκη σε ένα πιάτο, οι λοβοί μπορούν επίσης να θρυμματιστούν ελαφρά για να αποκαλυφθεί ο σπόρος.
Προσθέστε Μαύρο Κάρδαμο στα πιάτα σας στα οποία δεν επιθυμείτε γλυκιά γέυση. Στην κινεζική κουζίνα το μαύρο κάρδαμο χρησιμοποιείται κυρίως σε πιάτα με βόειο κρέας. Στην ινδική κουζίνα το κάρδαμο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα πιάτα με αρνί.